Sunday, 5 April 2009

ဖိုးစိန္လက္ရာ အသားကင္နဲ႔ဘဲသားဆီၿပန္


ဒီေန႔ က်ေနာ္ေနတဲ့လာနာကာၿမိဳ ့ကို တၿခားၿမိဳ႔က အကိုေတြ အမေတြ လာလည္ႀကတယ္ သႀကၤန္အတြက္ အစီအစဥ္ေတြလုပ္တာရယ္ ၿမန္မာၿပည္ကို အၿပီးၿပန္ေတာ့မယ့္ သေဘာၤသားအကိုႏွစ္ေယာက္ကို လာႏွဳတ္ဆက္တာရယ္ ပြဲေကာင္းသြားတာေပါ့ ထူးထူးၿခားၿခားအၿဖစ္ ဆိုက္ပရပ္စ္မွာေနၿပီး တစ္ေယာက္ေယာက္နဲ ့တစ္ေယာက္
မသိပဲ မေန႔တစ္ေန႔ကမွ စီဘံုးမွာ ေအာ္သြားတာကိုလိုက္ရင္း ခင္သြားတဲ့ ကိုေနညိဳရင့္ လဲ က်ေနာ့္ ဆီလာလည္တယ္
လူလဲစံု ေပ်ာ္ဖို႔လဲေကာင္းတဲ့အတြက္ က်ေနာ္ အသားကင္တယ္..ဂ်င္အရက္ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ဂ်င္း ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ သစ္ႀကံပိုးမွဳန္႔တို႔နဲ႔ တစ္နာရီႀကာ နယ္သိပ္ထားတဲ့အသားကင္ ကို အားလံုးက မိန္ရည္ယွက္ရည္စားသြားႀကပါတယ္

နယ္ထားတဲ့ႀကက္သား





နယ္ထားတဲ့ဝက္သား







ဝက္သား နဲ႔ ႀကက္သား





အသားမစားသူအတြက္ ငါးကင္



က်ေနာ္အႀကိဳက္ဆံုးၿဖစ္တဲ့ သရက္သီးေၿခာက္နဲ႔ခ်က္တဲ့ ဘဲသားခ်ဥ္စပ္ဆီၿပန္ဟင္း နဲ႔အတူ ဝက္ရိုးစြပ္ၿပဳတ္ ေမာ္လၿမိဳင္ငါးပိခ်က္ကိုလည္း ခ်က္ခဲ့ပါတယ္..

ဘဲသားဆီၿပန္



မြန္ငပိခ်က္စပ္စပ္ေလး



အရိုးၿပဳတ္ဟင္းခ်ိဳ








က်ေနာ္အိမ္ကိုလာလည္တဲ့ညီအကို အမ ညီမမ်ားစားႏိုင္ေအာင္လည္း တည္းခင္းဧည့္ခံထားပါတယ္




က်ေနာ္ကိုယ္တိုင္စိတ္တိုင္းႀကခ်က္ထားတဲ့ လက္ရာမ်ားကို စားသြားႀကပါ
အားရပါးရ စားသြားႀကပါ
ပါဆယ္ပါဆြဲသြားႏိုင္ပါတယ္ဗ်ာ..။
ေနရာမေရြး အခ်ိန္မေရြးႀကံဳရင္ က်ေနာ့္ညီအကို အမညီမ မ်ားကိုခ်က္ေႀကြးဖို႔လဲအဆင္သင့္ပါဗ်ာ...။


ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္

ဖိုးစိန္

36 comments:

ျမဴးသွ်ရီ said...

ကိုဖိုးစိန္ေရ....
လာစားသြားျပီေနာ္းးးးးးးးး

Mae said...

ဘဲသားအခ်ဥ္ဆုိတာ ဘယ္လုိခ်က္လဲ?

ဖိုးစိန္ said...

ဘဲသားခ်ဥ္စပ္ကို
သရက္သီးေၿခာက္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္
ႀကက္သြန္နီ ၿဖဴ ဂ်င္း ကို ဆီသတ္ အေရာင္ထြက္လာ
ၿပီးရင္ သရက္သီးေၿခာက္ထည့္မယ္
သရက္သီးေၿခာက္အနံ့ထြက္လာရင္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔နဲ့
နံနံပင္အရိုးထည့္
ၿပီးရင္ဆားနဲ႔အခ်ိဳမွဳန္႔နဲ ့နယ္ထားတာတဲ့ဘဲသားကိုထည့္
မဆလာထည့္.ေရစပ္စပ္နဲ႔ဘဲသားႏူးတဲဲ့ထိတည္ပါ...
ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္
ဖိုးစိန္

EE said...

စားျခင္တယ္ဗ်ိဳ ့။

MANORHARY said...

ဒါေၾကာင့္ေပ်ာက္ေနတာကိုး
မေန႔ကေဒၚခင္ေဆြဝင္းနဲ႔စကားေၿပာရင္းေၿပာၿပလိုက္တယ္
သူကလင့္ခ္ေပးပါဆိုလို႔ဘေလာခ့္လင့္ေပးလိုက္ေပမယ့္
ထံုးစံအတိုင္းေက်ာ္ခြမရေတာ့ဘာမွမၿမင္ရဘူးေပါ့....
ကိုယ္မစားရတဲ့အစားအစာေတြကိုလာၾကည့္သြားတယ္

Phyo Maw said...

အသံတိတ္စားေသာက္ေနတာကိုး ကိုဖိုးစိန္ရယ္...
ဒါမ်ိဳး ဖိတ္ရင္ အေရာက္လာတီးပါတယ္ :D

အိုက္ခီေလာက္ said...

အယ္စားစရာ လုပ္ထားတာေတာင္ညီတစ္ေယာက္လံုးကိုေမ့ထားတယ္ အသံမေပးဘူးေနာ္ ညီမေလးကိုေတာ့ေစာင့္ေရွာက္ခိုင္းထားျပီး
အကိုဖိုးစိန္ေနာ္ စိမ္းကားေနျပီ
စားစရာေတာ့ဟုတ္ပါျပီ ေသာက္စရာေလးေရာ ရိွမွာေပါ့
ဘယ္မွာလည္းဟင္ ဖြက္ထားတယ္ေပါ့ေလ

Welcome said...

ဂလု (ဂလုပ္)
ေညာ္န႔ံေရွာင္ေနတာ ..
ခုေတာ့ တတ္ႏိုင္ဘူး ငန္းသြားၿပီ ..

ေမာင္မ်ိဳး said...

ေပ်ာ္ေနၾကတယ္ေပါ့ေလ း) နာလိုဘူး ဟဲဟဲ တကယ္မစားရလို႕ က်ေနာ္တို႔လာလည္ရင္လည္း အဲ့လိုေကြ်းမွာလားဗ် ဒါနဲ႔ ဆုိက္ပရက္စ္ ဆိုတာ ဘယ္နားလဲ :P

thetpaingthu said...

sar loe kg lite tar

Khin Kalayah said...

မနက္ေစာေစာ အိမ္လည္လာတာ တန္သြားၿပီ။ ဖိုးစိန္လက္ရာ မနက္စာကို တ၀ၾကီးစားသြားတယ္ေနာ။ ေက်းဇူးပါကြယ္။

ခင္တဲ့မၾကီး
ေမတၱာေရာင္ျပန္

မဇနိ said...

အသားကင္ေတြ တဝႀကီးထိုင္စားခ်င္လိုက္တာ

အန္တီခ်မ္း said...

လာစားတယ္

ေနညိဳရင့္ said...

ကိုဖိုးစိန္ေရ.. ကြ်န္ေတာ္ ပါဆယ္ထပ္ဆဲြသြားျပီ.. :P

My Diary said...

ရွယ္ပဲေနာ္
အဟီး အိမ္ေတာင္ေခၚထားခ်င္တယ္။
(အလကားရရင္ေျပာတာ)

sin dan lar said...

ဟင္းခ်ိဳက ဇြန္ူလည္းပါဘူး.. ဘဲသားက တူးေနတာလား အေရာင္ရင့္ေနတယ္..။ ( ကိုယ္မစားရလို႕ အျပစ္မရွိ အျပစ္ရွာသြားသည္။ )
ဆုိက္ပရက္စ္ က ထူးအိမ္သင္သီခ်င္းထဲမွာပဲ နားေထာင္ဖူးတယ္..။

၀ါ၀ါေမာင္ said...

ကုန္ပါျပီ.. အလည္ထြက္ရမွာပ်င္းေနလို႔..
အစ္မက ဘဲသားဟင္း အရမ္းၾကိဳက္တာ. ျမန္မာျပည္မွာ
တုန္းက ခဏခဏ ခ်က္စားတယ္ေလ.... း)

ေကာင္းကင္ၿပာ said...

ေတာ္လွ ခ်ီလား ဖိုးစိန္ေရ၊ ခ်ီးက်ဴးပါတယ္၊ တကယ္ ၊အမ ကေတာ့ စားတာပဲ ကၽြမ္းလို႔ ၊စားသြားတယ္ေနာ္

Naingko said...

ဇာတ္ဆရာတုိ႔က ဒါလည္းရတာပဲေနာ္ :)...ကၽြန္ေတာ္လည္း ဒီေရာက္မွ ခ်က္ၿပဳတ္တာ ကၽြမ္းလာၿပီ :D...

ဖိုးဂ်ယ္ said...

ကေတာက္ သြားရည္က်သြားတယ္
စိန္ကလဲ ဟင္းေတြ အမ်ားႀကီး ခ်က္တတ္တာပဲ
စားလို႕ေကာင္းတယ္။
အမ်ားႀကီးစားပီး ပါဆယ္ပါ ဆြဲသြားတယ္။

စိန္ကယဲ ေခ်ာပါတယ္ဆိုမွ profile က ပံုေတြ တပံုၿပီး တပံုေျပာင္းေနတယ္
လူဆိုးပဲ :)

ေနေဒးသစ္ said...

လက္ရာက ေကာင္းလွခ်ည္လားဗ် .... ရွလြတ္ ( သြားရည္မ်ား ထိမ္းမႏိုင္ေတာ့ေသာေၾကာင့္ လွ်ာျဖင့္ အႏိုင္ႏိုင္ လိုက္သိမ္း ေနရေသာ အသံ ) :D

သီဟသစ္ said...

ကုိရင္စိန္ေရ
တတ္ပါ့ကြယ္။
ပုံေတြ ၾကည့္ျပီး ပါ၀င္ဆင္ႏြဲခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြားေပၚလာတယ္။

:D

မသက္ဇင္ said...

တကယ္လည္းမစားရပဲနဲ႔--
ျမင္ရေတာ႔ ခ်က္စားခ်င္လာတယ္--
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ--

flowerworld said...

ခ်က္ျပဳတ္ထားတာေတာင္ လက္မတို႕လိုက္ဘူးေနာ္ ခုေတာ့က်န္ေတာ့ဘူး ဟြန္းးးးးးးးးးး

ကိုလူေထြး said...

ဇာတ္မင္းသားဖိုးစိန္္လားလို ့လာၾကည့္တာ Chef ဖိုးစိန္ ျဖစ္ေနတာကိုး ...

မငံု said...

ပန္းကန္ေဆးဖို႔ပဲ က်န္တယ္။ ပန္းကန္ေတာ့ မေဆးဘူး။
ရွိတဲ႔ ငပိခ်က္နဲ႔ပဲ စားလိုက္ေတာ့မယ္။:))

ေမ့သမီး said...

မြန္ငါးပိခ်က္ဆိုတာဘယ္လိုခ်က္တာလဲ။ စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ။ ဒီမွာလူက စကၤာပူကအစားအေသာက္ေတြမစားႏိုင္လို႕ ငတ္ေနပါတယ္ဆို သြားေရက်ေအာင္လုပ္တယ္။ ဟင့္ :P

Dream said...

ဘုိက္ခ်ာေနရဒဲ့ အထဲ.. တေ၇က်ေအာင္ အခ်ားအခ်ာ ေဒြ ကုိ တင္ထားဒယ္... ဟင္းးးးးးးးး

ၾကယ္စင္မင္း said...

ပံုေလးေတြျမင္လိုက္ကတည္းကပင္.. မသိစိတ္ရဲ႕ လည္ေခ်ာင္းထဲက စေတြးမ်ိဳခ်သြားသံကို ကိုဖိုးစိန္တစ္ေယာက္ ဘယ္ၾကားပါ့မလဲေနာ့္.. :D

အမ်ားႀကီးစားမယ္ဗ်ာ... ဗိုက္စာတယ္.. လိုက္ပြဲေလးလုပ္အံုးေနာ့္

Rita said...

ေအာ္ ဖိုးစိန္ရယ္
စင္ကာပူမွာ ဘာလို႕ လာမခ်က္ရတာလဲဟင္

မုိးေသာက္ယံ said...

မြန္ငပိခ်က္စားခ်င္တယ္ :( ေနာက္တေခါက္ဆုိ သေဘၤာကုိ စုိက္ပရပ္စ္ဘက္ ေရာက္တဲ့ လုိင္းပဲ ေရြးတက္ေတာ့မယ္ ကမ္းဆင္းတုိင္း ၀င္စားရမယ္ေနာ့ :P

ေကာင္ေလး said...

အစ္ကိုကေတာ့ လုပ္ခ်လိုက္ျပန္ၿပီဗ်ာ..။ စားစရာမက္တဲ့သူကိုမွ... ။စြတ္ဖလာကီ လည္း လုပ္ေကၽြးအံုးေနာ္..။စားခ်င္လွၿပီ..။ ၀က္ေျခေထာက္စြတ္ျပဳပ္ ေသာက္သြားတာ အရိုးဘဲက်န္ေတာ့လို႕ စိတ္မဆိုးနဲ႕ေနာ္..။:-)

အိမ္ said...

ကုိယ့္ဆရာက ဆုိက္ပရပ္မွာကုိး...ဟိဟိ က်ေနာ္က ေခါမွာဗ်။ လာလည္ခ်င္တယ္ဗ်ာ ဒါေပမဲ့ အဲဒီမွာ ေစ်းၾကီးမယ္ထင္တယ္ ဆုိပ္ပရပ္ေပါင္ဆုိေတာ့ ေသၿပီဆရာပဲ..။ ဖုန္းနံပါတ္ေလးဘာေလး ေပးထားဗ်ဳိ႕
အေၾကာင္းရွိဆက္သြယ္ရေအာင္...။ က်ေနာ္ဖုန္းက
၀၀၃၀၆၉၃၈၈၂၉၅၆၉ ေခၚခ်င္တယ္ဆုိရင္ေပါ့ဗ်ာ။

mgnge said...

ကိုယ့္ဆရာက လုပ္တတ္သား
ၾကည့္ရင္းနဲ ့သြားရည္ေတာင္က်သြားတယ္..။

ေတာ္ဧ။္

ဂ်ဴနို said...

္ ဒါ့ေႀကာင့္ ေမာ္လၿမိဳင္က အစားလို ့ဆိုတာကိုး

Mogok Thar said...

ဒီေရာက္ေတာ့ ဗိုက္ဆာသြားျပီ....